Bredbånd introduktion

Hvad er det bedste bredbånd?

Kan Iu huske dengang man sadvog kaldte en internetforbindelse op, over et moden, og nogle gange kom vi på og andre gange blev det ikke til noget. Dette er heldigvis fortid, da nyere bredbåndforbindelser har overtaget totalt.

Bredbånd i dag:

ADSL Bredbånd, fiber internet er blot et par af tilbud som vi høre om i dag, og det kan stadigvæk være svært at finde den rette internetforbindelse som passer til ens forbrug.

Det kan være svært at klog på de mange forskellige bredbåndforbindelser, men det er heldigvis blevet nemmere i løbet af de sidste par år. Dog er det fiber bredbånd som primært vil dominerer udbuddet i fremtiden.

ADSL Bredbånd

ADSL Bredbånd er klart den meste populære internetforbindelse. Med bredbånd kan du gå på nettet 24 timer i døgnet og det er uden begrænsninger på dataforbrug som vi kender det fra det mobile bredbånd, det er faktisk bare at bruge løs af internettet for en fast pris. Problemet med ADSL er at de danske bredbånd udbydere ikke kan garantere en hastighed med denne teknologi, og det betyder at jo længere væk du bor fra en telecentral, desto dårligere og langsommere forbindelse vil du kunne få.

Derfor er de nye super tilbud på kraftige forbindelser attraktive, og med dem kan 0an hurtigt hente film og billedefiler ned til uhørt lave priser. Disse forbindelser hører under teknologien fibernet, og det emn vil vi skrive om i et af de næste indlæg.

Find det bedste bredbånd her

Andre bredbånd tilbud?

Alternativt til fastnet forbindelser findes de trådløse teknoloiger, hvor mobilt bredbånd er blevet billigt og hurtigt. Det kan du læse mere om i vores første indlæg.

Reklamer

2 thoughts on “Bredbånd introduktion

 1. Lars Schou

  Det er sjovt du skriver om ADSL – Danmark er det eneste land der kører med ADSL

  A’et står for Asynkron – Hvilket er eks. 20 / 2 altså Download og upload er asynkrone.

  Det skal dog nævnes at samtidigt med at vi ligger mere og mere fiber ud – har man fundet ud af at udnytte kobberet mere. Denne teknologi kaldes VDSL og står for “Very high Digital Subscriber Line” altså en måde at udnytte kobberet endnu mere.

  Det sjove er at VDSL slet ikke er nyt – det har været brugt i andre lande (eks Sverige) i lang tid dog IKKE asynkront.

  Hvorfor så det ?

  Ja fordi TDC sidder på markedet og mærker at behovet bliver større – Hvad er så billigst ?

  Det er meget billigere at ændre måden man sender ‘pakkerne’ på i det kobber der allerede ligger i jorden, end at ligge tusinder af kilometer fiber ud.

  Hvis danskerne var mere klar over priserne i forhold til det produkt man kan forvente – set i øjnene af hvad andre eupæiske landet betaler – Ja så ville konkurrencen på markedet blive presset endnu hårdere.

  1. hrbredbaand Post author

   #Lars tak for dine fine betragtinger. Vi sætter altid pris på folk der ved noget om bredbånd:) Og ja TDC’s monopol lignende situation er forhåbentlig snart fortid.

Der er lukket for kommentarer.