Hvad er fiber internet?

Bredbånd gennem et netværk af optiske fibre forventes at være det næste helt store, da de kan levere hastigheder som er hidtil usete gennem kobber netværket (ADSL). Derudover er der en minimal forringelse af hastigheden over længere distancer, i modsætning til ADSL, hvor hastigheden bliver svager jo længere væk du kommer fra centralen.

Det størst problem når det kommer til fiber internet er den manglende tilgængelighed. Efter at TDC købte DONG’s fibernet i Københavns området har de ikke gjort meget andet end bare at lade det ligge stille hen. Telestyrelsen har besluttet at det nu skal være muligt for andre udbydere at leje sig ind på TDC’s netværk og hvis et hus ligger indefor 30 meter af TDC’s fibernet skal TDC betale for tilslutningen.

Læs mere om afgørelsen her

Mere info om fibernet

I Jylland har mange at de lokale elselskaber lagt fiber i jorden, og de sælger fiber til forbrugerne gennem deres fælles selskab Waoo. Waoo internet ligger pt med hastigheder fra 30 Mbit og så op til 90 Mbit, og leverer utrolig stabilt internet. Fiber teknologien åbner også op for nye tjenester som HDTV, leje video på nettet og lignende.

Pt er waoo repræsenteret i mere end 400.000 danske hjem, og stormer fremad.

Anmeldelse af waoo internet kan læses her

Det alt i denne ombæring, næste gang kigger vi på Wimax teknologien, som også er en trådløs teknologi.

Reklamer

2 thoughts on “Hvad er fiber internet?

  1. Peter

    Jeg har lige bestilt fiber gennem Waoo, eller det vil sige jeg har haft det i godt to uger, og man må bare sige det er dælme lækkert. Det er helt vildt så hurtigt det kører, og når jeg arbejder hjemmefra tager det ingen tid at sende filer til og fra mine kollegaer. Alti alt en super oplevelse på bredbånd delen. Jeg er dog lidt irriteret over at de ikke har nogle tvpakker med TV 3 endnu

  2. hrbredbaand Post author

    Hej Peter.

    Vil sige at Waoo er levere et verdensklasse bredbånd produkt med deres fibernet. Desværre er deres tv pakker ikke helt ligeså gode. Man kunne evt. vælge bare at hvae deres fibernet til internettet og så evt. vælge viasat til at levere tv delen. Det ville være mit forslag.

Der er lukket for kommentarer.