Wimax teknologien

WiMax er en forkortelse af Worldwide Interoperability for Microwave Access, og er en trådløs bredbånds teknologi som modtager internet signalet fra en række opstillede master rundt om i landet.

Rent praktisk minder fungere det lidt ligesom WiFi,, men det fungere over meget større afstande og med højere hastigheder. Fordelen ved denne teknologi er at denne kan relativ let etableres i områder hvor der er internet “huller”, da det ikke kræver at man skal grave alverdens kabler ned i jorden. Systemet kræver bare at man har et WiMax mast, som i kan dække et område på op til 8000 m2. Derudover kræves der en modtager som findes i forskellige varianter. Wimax tårnet får forbindelse til internettet enten vi kabler med en høj båndbredde eller ved hjælp af line of sight fra en anden mast, og kan på den måde dække et område på op til 3000 m2.

Oversigt der viser hvordan wimax virker

I Danmark er det teleselskabet Skyline som har rettighederne til denne teknologi og er god hvis du bor i et område hvor det kan være dyrt at trække kabler. Da det er en trådløs teknologi er den ikke heæt så stabil som en mange andre teknologier tilgengæld er den billig.

Klik her og læs mere om Skyline.

Opdatering: Skyline er gået konkurs d. 14 maj 2012

Det betyder at mange folk som bor på landet har mistet deres internet forbindelse, og da wimax var ideel til dette, og ingen pt. overtager teknologien, ser det ikek godt ud for de danske landmænd.

Reklamer