Bedste bredbånd 2012

Det er efterhånden blevet tid til at vurdere hvad der er det bedste bredbånd her i starten af 2012. Bredbånds markedet har været kendetegnet ved at TDC har siddet tungt på kobbernettet og har styret det meste af markedet. Det har også betydet at den teknologiske udvikling ikke har udviklet sig så hurtigt som man kunne forvente, da TDC ikke har haft interesse i dette, da de kunne tjene mange penge på den gamle ADSL teknologi.

Fibernet er ellers af mange blevet spået som fremtiden indenfor bredbånd, og selvom TDC for år tilbage opkøbte DONGs fibernet på sjælland har de ikke benyttet sig af det. Ingen firmaer har haft ressourcerne til at opføre fibernet, da det er meget omkostnings fyldt, og tilfælde af at en konkurrent kommer på banen kan TDC og de selskaber de ehjer sænke prisen på deres tilbud og virkelig presse et konkurrende selskab.

Ikke desto mindre har el-selskaberne gået sammen og dannet waoo, som er en hurtig voksende leverandør af fibernet, hovedsageligt placeret i Jylland. De har kapitalen til at tage kampen op og det gavner os forbrugere, og det er nu muligt for en stor del af danskerne at få fibernet til en billig pris. Der ingen tvivl om at fibernet er det bedste bredbånd du kan få i 2012. Waoos produkter er derfor klart at foretrække, for det første har de et godt pordukt og for det andet er de med til at åbne konkurrencen på bredbånd i Danmark.

Alternativt kan man vælge mobilt bredbånd til internet. I Danmark er der efterhånden etableret et ok 3g netværk, som var den første generation af mobilt bredbånd som var brugbart. Efterfølgende er 4g kommet på markedet med hastigheder op til 80 Mbit og så bliver mobilt bredbånd et alternativ til fastnet bredbånd. Man kan dele mobilt bredbånd mellem sig via en mobil bredbånd router, og man har den fordel at man kan tage det med sig over det meste. Når det gælder mobilt bredbånd priser kan de ofte være billigere ende alm. bredbånd priser. Problemet ved det mobile bredbånd er at der lagt en begrænsning på dataforbruget.

En sammenligning af mobil bredbånd kan ses her: http://www.pris-paa-bredbaand.dk/mobilt-bredband-priser

Reklamer